Recension: Matched av Ally Condie

Handling
On her seventeenth birthday, Cassia meets her Match. Society dictates he is her perfect partner for life. Except he’s not. In Cassia’s society, Officials decide who people love. How many children they have. Where they work. When they die. But, as Cassia finds herself falling in love with another boy, she is determined to make some choices of her own. And that’s when her whole world begins to unravel… (bokus.com)

Recension
När jag först introducerades till YA-dystopi av Suzanne Collins ”Hunger Games”, fann jag det vara lite av en uppfriskande paus från allt det paranormala, men sedan dess verkar dystopierna ha exploaded på marknaden. De är de nya vampyrerna. Eftersom jag älskade ”The Hunger Games” gråter jag inte för det.

Mina förväntningar kom dock tyvärr på skam och boken var alldeles för lik George Orwell’s 1984 för min smak. Naturligtvis är det ofelbart att en bok om en överkontrollerande regering automatisk får en att tänka på kungen av dystopier men där Suzanne Collins med Hungerspelen lyckades få till ett nytt och unikt grepp, så tycker jag tyvärr inte att det gick lika bra för Ally Condie. En sak som verkligen förbryllade mig dock var det faktum att de kunde läsa men inte skriva. Hur hänger det ihop?

När det gäller huvudpersonerna kunde jag aldrig riktigt relatera till dem. Jag hade inget emot dem, men jag brydde mig inte riktigt om dem. Och det är den största spiken i kistan för en fiktiv karaktär för min del. Jag tror inte jag kommer att läsa nästa del i serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s