Recension: Själakistan av Ann Rosman

Handling
En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson i sin trädgård sitt livs chock när hon får syn på huvudet, högst upp på en spaljé med rosor och luktärter. När Karin Adler vid Göteborgspolisen blir informerad av kollegan Robert njuter hon av sin sista semesterdag. Hon har separerat från sambon Göran och bor nu ombord på sin båt i Marstrand. Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare som ägnat sig åt rollspel vid den avsides belägna Sankt Eriks park på Marstrandsön. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte hör ihop med det påträffade huvudet.

Karin och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och ganska snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp medeltidslajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar …  (bokus.com)

Recension
Detta är den andra Ann Rosman-romanen som jag har läst (och den andra i serien). Vad jag gillar mest med Anne Rosman romaner förutom det faktum att de alltid går fort att läsa, är enkla men underhållande och spännande, är att motivet för brottet alltid står att hitta i det förflutna. Som historienörd gillar jag det.

Själakistan är djupt rotad i historien eftersom spåren leder poliserna tillbaka i tiden till häxprocesserna, vilket i sig är mycket intressant, tycker jag, även om man skulle ta bort de moderna morden. Hopblandat med utredningen och Marstrands historia och häxprocesserna finns det också en parallell berättelse från 50-talet, vilket också visar sig spela en viktig roll för nutiden. Det fokuseras också mycket på huvudpersonerna och deras liv, deras vänner och familj och kärleksliv. Jag gillar det.

Om du gillar en väl underbyggd och spännande kriminalhistoria som blandar vardag och historia detta kan vara en roman för dig. Och själv blev jag faktiskt riktigt sugen på att plocka upp en deckare till, och det är inte dåligt.

Annonser

One thought on “Recension: Själakistan av Ann Rosman

  1. Ping: Ann Rosman – Själakistan | Books ABC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s