Recension: Epic fail av Clair LaZebnik

Handling
In this modern take on ”Pride and Prejudice,” Elise Benton, who has just moved to California, is a junior at an exclusive prep school where, in spite of her initial bad impression, she finds herself attracted to the moody and handsome son of Hollywood’s most famous celebrity couple. (bokus.com)

Recension
Jag var väldigt ivrig att komma igång med denna roman eftersom Stolthet och fördom är en av mina all-time favoritböcker (och för att inte tala om BBC miniserie från 1995. Colin Firth … yum). Jag var bara tvungen att läsa den.

För mig var denna bok  något av ett Moment 22. Jag ska förklara vad jag menar. En stor del av varför jag verkligen gillade den här romanen var att den är baserad på Stolthet och fördom. Jag tillbringade en mycket stor del av tiden med att försöka lista ut vem som motsvarar dem i den ursprungliga berättelsen och samma med skeendena. Det var lite som ett detektivarbete, och jag gillade det väldigt mycket faktiskt. Men jag tycker också att det kan ha begränsad själva berättelsen i den här båken, då jag har  läst ”originalet” många gånger och kan den så väl. Men så underhållande som jag fann det att försöka koppla karaktärer och händelser av denna roman med Stolthet och fördom, fick det mig att tappa fokus på den här historien. Jag tillbringade för mycket tid att jämföra och inte nog med att faktiskt läsa den här historien för vad den var. Således mitt Moment 22.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s