Recension: Blå dahlia av Nora Roberts

Handling
Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både bostad och jobb på det anrika Harper Handelsträdgård. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också den oborstade men snygge landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans. Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek? Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan det vara någon som tidigare bott på Harpers Handelsträdgård? Vad har hon för ett förflutet som inte lämnar henne någon ro? (bokus.com)

Recension
Ibland behöver jag bara en paus från alla ungdomsböcker och triangeldramer och med Nora Roberts vet du vad du får – och ibland är det precis vad jag behöver. Även om denna bok är lika förutsägbar som någonsin, om tre starka och vackra kvinnor som blir vänner och behöver samarbeta för att slutaföra en uppgift, lyckas Nora Roberts ändå hålla mitt intresse upp under hela boken. Jag brukar alltid uppskatta de övernaturliga inslagen i Roberts romaner, och detta är inget undantag. Jag är verkligen nyfiken på att se vem Harper-bruden är och vad hon vill. Som en historienörd uppskattar jag också att svaret förmodligen står att finna i historien.

Nora Roberts-trilogier är riktigt guilty pleasure (man borde inte gilla det men man för det) för mig och jag kommer fortsätta läsa dem när jag behöver omväxling. Denna roman innehåller inte bara en massa trädgårdstips (åtminstone om du bor i den amerikanska södern), men också en spökhistoria och en ångande romans. Efter att ha läst nästan enbart YA ett tag nu hade jag glömt hur älskog skildras i böcker skrivna för vuxna. Jag slår vad om jag rodnade när man läste delar av boken. Det kommer dock inte att hindra mig från att sluka de andra två böckerna i trilogin. Det är jag säker på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s