Recension: En mini-shopoholic i mammas fotspår av Sophie Kinsella

Handling
Becky Bloomwood har fått konkurrens – av sin egen dotter! Becky Bloomwood har stora problem: tvååriga Minnie har en helt egen, mycket stark vilja; hela familjen tvingas bo hemma hos Beckys föräldrar och på grund av finanskrisen måste hon dra ned på en hel massa nödvändiga saker.

Becky trodde det skulle bli enkelt att vara förälder, men Minnie verkar vara alltför mycket får både Luke och henne. Det blir kaos både på Harrods och Harvey Nicks, för att inte tala om vad som hände på Minnies dop. Den lilla tvååringen är en mästare på att hitta lediga taxibilar och snor sin mammas handväskor. För att inte tala om hur lätt det är för småbarn att handla på nätet..

Luke och Becky har dessutom ännu inte hittat sitt drömhus och därför tvingas de bo hemma hos Beckys föräldrar. Något som ingen av de inblandade direkt uppskattar. Lukes styvmamma har dött och för att pigga upp honom beslutar sig Becky för att anordna en överraskningsfest till hans födelsedag. Det enda problemet är att det är finanskris och hon har lovat Luke att inte göra av med några pengar… (bokus.com)

Recension
Sophie Kinsellas Shopoholic-serie är lite av ett guilty pleasure for mig. Jag har följt Rebecca Bloomwood ända sedan den första boken En shopoholics bekännelser kom ut på svenskt pocket 2006 och fått vara med om stora saker i hennes liv: bröllop, nya jobb, barn. Och denna senaste boken ska alltså handla om Rebeccas dotter, men jag tycker att baksidestexten fokuserar lite fel med tanke på innehållet. Det är långtifrån bara Minni som boken handlar om.

Jag tycker att den här boken har en liten allvarligare och mörkare undertoner än normalt för inte ens i Rebecca Blomwoods universum kan någon undgå finanskrisen. Men Rebecca Bloomwood måste vara i alla fall delvis katt, för oavsett vilka hinder hon stöter hon på landar hon alltid på fötterna. Min favoritdel, som återkommer i alla böcker, är de till en början mycket artiga men mot slutet mer och mer frustrerade brev Rebecka får från banker, affärer och liknande. I denna bok får hon till exempel brev från finansinstitutet som artigt tackar men samtidigt betackar sig för hennes tips angående statens finanser.

Precis som de tidigare böckerna i serien är även denna lätt att komma in i och svår att lägga ifrån sig. Mer lättläst än så här är svårt att hitta, och även om jag ibland blir lite galen på Rebecca när hon aldrig kan ge sig att spendera pengar så tycker jag ändå om henne. Och kommer det en till bok i serien så kommer jag absolut att läsa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s