Happy Birthday to me!

Den sista januari för 27 år sedan öppnade jag för första gången ögonen mot världen. Och igår blev jag därför firad av min kära make. En make som vet precis hur man gör frugan glad. Bland annat detta återfanns nämligen i paketen:

Porto Francos väktare av Ann Rosman
Jag har läst hennes två första böcker från Marstrand, och har gillat dem riktigt mycket. De har varit lättlästa och spännande, så det här blir nog också en sådan där bra ”mellanbok” mellan lite tyngre grejer.

Saphirblau. Liebe geht durch alle Zeiten 2 av Kerstin Gier
Andra delen av Kerstin Giers tidsreseserie som jag har läst så mycket bra om. Jag har faktiskt ännu inte läst den första men den står i min bokhylla och jag är väldigt sugen på den men jag vet att det kommer att krävas en del, för den är ganska tjock och på tyska! Den här trilogin finns översatt till rätt många språk – engelska, norska, franska, spanska, italienska, polska för att bara nämna några – men tyvärr inte svenska än. Hoppas att det är på g! Det är sånt fokus på engelskspråkig litteratur och film i Sverige och det vore kul om det kom lite från andra länder också. Som tysklärare hoppas ju jag förstås alltid på media från de tysktalande länderna. En filmatisering av den första boken i trilogin är planerad i Tyskland, med många bra skådespelare. Kul!

Förutom böcker samlar jag sedan några år tillbaka också på Rolf Lidberg-troll. Ända sedan jag var liten och min farmor sa att jag var hennes troll (mycket på grund av mitt bångstyriga lockiga hår) har jag varit förtjust i de små gynnarna och Rolf Lidbergs troll är mina favoriter. Både i bokform och som prydnader. Så det är en tacksam present eller julklapp till mig. Årets födelsedagspresent-troll bar dessutom på böcker! Snacka om att slå två flugor i en smäll…!

Det var dock inte slut där. Av kära svärmor – just det, samma svärmor som gav mig 7 pocketböcker i julklapp – fick jag ett presentkort på Adlibris! De vet allt att vägen till mitt hjärta går genom min bokhylla…

2 tankar på “Happy Birthday to me!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s