Recension: Naomi & Elys kyssförbudslista av Rachel Cohn och David Levithan

Handling
Naomi och Ely har vuxit upp i samma hus och varit oskiljaktiga sedan de var små. De är bästa vänner och Naomi älskar (och är förälskad i) Ely, och Ely älskar Naomi (men föredrar killar). För att ingen ska komma i vägen för deras vänskap skapar de en kyssförbudslista över personer som ingen av dem får kyssa. Och det fungerar bra – tills ett ödesdigert litet tuggummi dyker upp på fel plats vid fel tillfälle och rubbar deras relation i grunden. Och så var det ju det där med Bruce, Naomis pojkvän, som är så tråkig att det inte finns anledning att sätta honom på listan, väl?

Rachel Cohn och David Levithan har skrivit en berättelse om olika sorters kärlek. En text som påminner oss om att vänskap kan vara lika förvirrande, förrädisk, fascinerande och fantastisk som vilken förälskelse som helst. (bokus.com)

Recension
Det blev några böcker på bokrean trots allt, och det här var en av dem. 20 kr kostade den, så den fick slinka ner i kundkorgen. I början av boken tyckte jag nog att den var ganska… mäh. Inget speciellt liksom. Inte dålig men inte så där väldigt bra heller. Men den var ju rätt så kort och rätt så lättläst och dessutom den enda bok jag hade med mig på tåget så jag fortsatte att läsa den. Och den tog sig faktiskt mot slutet.

Boken är skriven på ett lite ovanligt sätt med många olika berättare. Som tur är står det på varje kapitel vem som är berättaren, annars skulle jag aldrig ha kunnat hålla ordning på dem. Jag gillar generellt detta med olika berättare eftersom man då får se saker ifrån olika synvinklar. Även i den här boken fungerar det bra. Dock var jag inte så förtjust i de symboler som Naomi envisades med. De saktade ner min läsning ofantligt för jag var tvungen att stanna vid varje symbol och fundera på vad de kunde betyda. Jag vet dock att andra gillar detta grepp,  så det beror nog på vem man är. När det gäller omslaget så passar det faktiskt inte alls med mina inre bilder av varken Naomi eller Ely.

Nja, den här boken kanske inte var en fullträff för mig men ändå tillräckligt för att i framtiden vilja ge mig i kast med en annan av författarduons böcker som står i min bokhylla, Nick och Noras oändliga låtlista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s