Top Ten Tuesday: On My Spring To-Be-Read List

Top Ten Tuesday is an original feature/weekly meme created at The Broke and the Bookish. This feature was created because we are particularly fond of lists here at The Broke and the Bookish. We’d love to share our lists with other bookish folks and would LOVE to see your top ten lists!

DE TIO BÖCKER JAG SER FRAM EMOT ATT LÄSA MEST UNDER VÅREN

Jag är fullt medveten om att det inte är tisdag men i tisdags hade jag, förutom ordinarie undervisning, en massa utvecklingssamtal och var hemifrån från 07.35 cirka till typ 20.15 och sedan samma sak på onsdag. Den här veckan har på något vis bestått av måndag och fredag och dagarna däremellan är bara ett stort töcken. Så därför kommer här en försenad lista på böcker jag ser fram emot att läsa under våren, och för er del alltså ungefär vad ni kan förvänta er här på bloggen i form av recensioner och allmänt gush! Som vanligt kör jag utan inbördes ordning.

A Million Suns – läste och älskade första delen i trilogin förra året och införskaffade denna bok i början av året, men det har liksom inte blivit av att jag har läst den än.

Cirkeln – tror att få har missat den här boken? Ska bli spännande med lite svensk paranormal litteratur.

Hypnotisören – har fått tips om denna av en kollega som i princip aldrig läser något men som var helt uppslukad av den här boken. Jag är riktigt nyfiken på den.

Born Wicked – första delen i en trilogi (?) om häxor. Låter spännande.

The Fault in Our Stars – kanske fel John Green att börja med för alla hans andra böcker ska blekna i jämförelse med denna, men vaddå då?

Den sjätte gudinnan – läste och uppskattade de första böckerna om Ellen Elg och hennes kamp för kvinnors rättigheter för några år sedan men har lite granna glömt bort dem i mitt paranormal-töcken. Se fram emot att åter stifta bekantskap med henne och bli sådär redigt förbannad över hur kvinnor behandlas runt om i världen.

Rubinrot – det är nästan lite skämmigt att jag inte har börjat med denna än, men under våren ska jag ta tag i den. Jag har läst en massa bra recensioner av den engelska översättningen och då måste ju det tyska originalet vara minst lika bra. Roligt att läsa lite på tyska igen också.

Delirium -ja jag vet, jag har inte läst den än. Men fördelen nu är ju att om jag gillar den så behöver jag inte vänta så länge till nästa bok.

Askungar – jag är visserligen inte norsk men ändå känner jag alltid för lite deckare till påsk, alltså ”påskekrim”. Kristina Ohlssons serie har jag hört mycket bra om och fyndade därför första delen på ÖoB av alla ställen här om dagen.

OCH NUMMER TIO…  en sådan där riktig bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig! Några tips..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s