Recension: Nattfåk av Johan Theorin

Handling
Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad i många år. Så får gården till slut nya ägare: Katrine och Johan Westin har fått nog av Stockholm och flyttar in med sina två små barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de har flyttat in får de höra de höra den kusligaste sägnen om Åludden: att gården varje jul får besök av de döda. (bokus.com)

Recension
Medan jag i början av året blev väldigt överraskad att Theorins första bok, Skumtimmen, var mer av en deckare än den spökhistoria jag hade väntat mig, blev jag lika överraskad att denna bok var med spökhistoria än renodlad deckare. Den var faktiskt riktigt creepy på sina ställen, och jag som är så mörkrädd…

Själva deckarhistorien är också bra. Den är välskriven och jag kom inte på vem mördaren var innan det avslöjades. Delen med inbrotten dock, gav inte så jättemycket, tycker jag. Den kunde jag båda ha och vara utan.

Det är roligt att det är den pensionerade sjökaptenen Gerlof på ålderdomshemmet som är huvudperson. Vi är ganska vana att andra än poliser är huvudpersoner i deckare och hjälper till att lösa brotten, men det är ovanligt med en såpass gammal huvudperson. Fast kul, tycker jag. Jag gillar Gerlof. Han är rejäl på något vis.

Boken var i början lite svår att komma in i, men sedan tog det riktigt fart, och jag läste ut den fort. Nattfåk är en välskriven, spännande och ibland riktigt skrämmande deckare. Gillar du deckare så gillar du den här.

1 tanke på “Recension: Nattfåk av Johan Theorin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s