Recension: Catching Jordan av Miranda Keneally

Handling
What girl doesn’t want to be surrounded by gorgeous jocks day in and day out? Jordan Woods isn’t just surrounded by hot guys, though-she leads them as the captain and quarterback of her high school football team. They all see her as one of the guys and that’s just fine. As long as she gets her athletic scholarship to a powerhouse university.

But everything she’s ever worked for is threatened when Ty Greeen moves to her school. Not only is he an amazing QB, but he’s also amazingly hot. And for the first time, Jordan’s feeling vulnerable. Can she keep her head in the game while her heart’s on the line? (adlibris.se)

Recension
Jag kan ingenting om amerikansk fotboll. Jag har aldrig varit intresserad av amerikansk fotboll. Trots det har jag på ungefär två timmar läst ut en hel bok som handlar om just det – amerikansk fotboll! Fast inte bara såklart. Catching Jordan är mer än bara en sportbok; det är också en bok om att växa upp, om att möta både omgivningens förväntningar och sina egna, om vänskap och kärlek. Jag hade läst många positiva recensioner om denna bok innan jag började läsa den, men jag var faktiskt inte riktigt beredd på att jag skulle tycka om den så mycket som jag gjorde.

Jordan Woods är en ovanlig huvudperson i YA-världen. Hon älskar amerikansk fotboll mer än något annat, är kapten i fotbollslaget och basar i egenskap av sådan över de andra killarna i laget. Hon är en sann pojkflicka som vet mer om legendariska matcher och gamla poängrekord än smink och kläder, och det känns ganska uppfriskande. Här är verkligen en tjej som inte kompromissar med sig själv och sina drömmar. Dock är inte allt rosenrött med att vara tjej bland alla killar på planen och Jordan möter ofta fördomar. Förutom huvudpersonen så förekommer också många andra härliga karaktärer, t ex de andra killarna i laget som alltid har hennes back. Jordans något ansträngda relation med sin football-spelande superstjärna till pappa är också fint skildrad.

Catching Jordan är inte en särskilt lång bok, bara ca 250 sidor. Den är skriven på ett lättsamt och humoristiskt sätt, och det är lätt att komma in i den. Jag läste hela boken i en enda sittning ute på gräsmattan. Dock är den ganska förutsägbar, (Spoiler: Det tog inte många sidor att inse att Henry var kär i Jordan) men det gör liksom inte så mycket, för boken är väldigt mysig och charmig. Oväntat charmig. Kanske inget man funderar på särskilt mycket efter att den är utläst, men det är riktigt bra underhållning för stunden. På författarens blogg går att läsa att filmrättigheterna är sålda, och jag hoppas att det blir en film av den någon gång. Catching Jordan skulle bli en perfekt ungdomsfilm.

1 tanke på “Recension: Catching Jordan av Miranda Keneally

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s