Bokloggsjerka 27-30 juli

Då jag befann mig i Tyskland i fredags när Annika som vanligt publicerade veckans fråga i hennes bokbloggsjerka, hade jag inte möjlighet att besvara frågan i fredags som jag brukar. Men som tur är har man fler dagar på sig.

Veckans fråga: Vilken är den bästa respektive sämsta bok du hittills har läst i år?

Jag vill börja med de tråkiga nyheterna, alltså den sämsta boken, och spara det bästa till sist. Det är ingen bok jag har läst i år som jag har tyckt illa om men vissa uppskattade jag mindre än andra. En av dessa böcker var en bok jag läste alldeles nyss, nämligen Blandat blod av Katarina Mazetti. Den gjorde tyvärr inget större intryck på mig. Idén var bra men det saknades något i utförande.

Jag har även läst många väldigt bra böcker i år så där är det nog nästa svårare att välja. När jag tittar tillbaka på min lästa-2012-lista så inser jag dock att det var en bok som completely blew me away och det var Jellicoe Road av Melina Marchetta. Sedan maj finns det på svenska, för den som inte vill läsa på engelska. För läsa den ska man!

3 tankar på “Bokloggsjerka 27-30 juli

  1. Blandat blod står redan i min hylla… och faktiskt även del två i serien, men jag har inte läst någon av dem. Inte heller Jellicoe road har jag läst 🙂

  2. Håller med om Jellicoe Road. Men jag läste den förra året så den kom inte med på årets bästa läsning. Jag tänkte läsa den på svenska nu när den har kommit ut och se om det är någon skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s