Recension: Second Chance Summer av Morgan Matson

Handling
Taylor Edwards’ family might not be the closest-knit–everyone is a little too busy and overscheduled–but for the most part, they get along just fine. Then Taylor’s dad gets devastating news, and her parents decide that the family will spend one last summer all together at their old lake house in the Pocono Mountains.

Crammed into a place much smaller and more rustic than they are used to, they begin to get to know each other again. And Taylor discovers that the people she thought she had left behind haven’t actually gone anywhere. Her former best friend is still around, as is her first boyfriend…and he’s much cuter at seventeen than he was at twelve. (Något avkortat från adlibris.se)

Recension
Förra sommaren läste och älskade jag Morgan Matsons debutroman Amy & Roger’s Epic Detour så när hennes nya bok fanns att köpa så var jag såklart bara tvungen att läsa den! Förväntningarna var skyhöga och tyvärr nådde den inte riktigt ända fram. Jag har lite svårt för att recensera den här boken utan att avslöja för mycket, så det blir en ganska kort recension idag.

Boken är full av karaktärer som känns äkta och är lätta att ta till sig. Det mest gripande tycker jag är Taylors relation till sin pappa. Dock så finns det partier i boken som är lite sega, vilket kanske är det som gör att den inte riktigt når upp till mina högt satta förväntningar. Men Second Chance Summer är en bra bok! Det är det en vacker och sorglig bok om en sommar som förändrar allt. Av baksidestexten kan man lätt få för sig att det är en typisk lättsam sommarbok som mest kretsar kring en sommarförälskelse men det ryms så mycket i den här boken: vänskap, kärlek, förlust, sorg, förlåtelse och sorg. Var beredd med näsdukarna, säger jag bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s