En liten bloggenkät

Jag hittade följande lite roliga enkät hos Andréa i Boklandet som i sin tur hittade den hos Bokugglan. Den är en sorts ”jag har aldrig”-lek, fast om böcker och bloggande.

Jag har…

( ) Ljugit i en recension för jag vet att förlaget/författaren läser recensionen.
Nä, det har jag inte gjort. Det känns som att man tappar meningen med en recension om man inte skriver det man tycker utan stryker förlaget/författaren medhårs. Sedan är det grymt jobbigt att såga en bok man har fått, så kanske tänker jag på hur jag uttrycker mig. Men ljuga – nej.

(X) Fått recensionsexemplar
Jadå, alldeles här om veckan damp det ner ett i min brevlåda. I fyra par skor av Detta Prada. Vilken dag som helst nu ska jag ta mig an den.

( ) och inte skrivit om boken på bloggen.
Jag har inte skrivit om det än förstås, för jag har inte ens hunnit börja på boken. Men jag har all intentions att recensera den när den är utläst.

( ) Sagt att jag inte har läst en bok jag har läst.
Inte vad jag kan påminna mig om.

(X) Sagt att jag har läst en bok, jag egentligen inte läst.
En tolkningsfråga, för det händer att jag tycker att böcker är så värdelösa att jag inte orkar läsa ut dem och då kanske jag ändå kan säga att jag har läst dem…

( ) Tjänat något på min blogg.
Inga pengar, men visst gratis böcker (alltså rec-ex) kan man ju se som inkomst. Inte för att det är någon stormflod av sådana, så jag har nog gått betydligt mer back på bloggen än vad jag har tjänat, med tanke på alla böcker jag har köpt.

( ) Har fått elaka kommentarer.
Nä, inte en enda. Jag tycker generellt att bokbloggare är mycket trevliga och sympatiska människor.

(X) Blivit stressad av att blogga.
Det beror på hur man tolkar det hela. Jag blir inte alls stressad av själva bloggningen, utan det är ju bara kul. Dock blir jag stressad av att inte ha tiden att läsa och blogga så mycket som jag vill.

(X) Tänkt sluta blogga.
Jag har till och med slutat blogga. Innan denna bloggen hade jag en bokblogg på engelska, och jag tyckte verkligen att det var roliga och på många sätt – ironiskt nog – lättare att blogga på engelska, då jag kände mig mer inläst på den engelska terminologin. Fortfarande ibland kämpar jag med hur jag ska uttrycka någon i en recension som hade varit superlätt på engelska. Exempel på ord/uttryck som jag alltid önskar ha en smidig översättning på: ”the premise” och ”a fast read”. Varför slutade jag då? Jo, det blev allt för stora krav på något vis. Man skulle göra inlägg varje dag och det var massor av memes var var tvungen att delta i för att ha chans att ens få läsare, och jag kände att jag bara kom  längre och längre ifrån det som gjorde att jag började blogga – kärleken till böcker. Efter ett tag saknade jag dock bokbloggandet och översatte därför hela den engelska bloggen till svenska och just nu ser du resultatet av detta (samt en massa nytillkommet såklart).

(X) Hållit det hemligt att jag har en blogg.
Ja, det är nog faktiskt få i min omgivning som vet att jag har en bokblogg. Och av de som vet är det många som inte vet vad den heter. Varför? Jag gillar anonymiteten på något sätt. Att det jag skriver om är viktigare än jag som person. Kanske är det också någon form av osäkerhet. Jag kan skriva vad jag vill, och ingen i min närhet kan döma mig för det.

( ) Gjort saker IRL som jag inte hade fått göra utan bloggen.
Ingenting som jag kan komma på…?

(X) Haft andra bloggar.
Jajemän. Jag har fortfarande en privat blogg men uppdateringen är under all kritik. Jag startade den egentligen när jag flyttade iväg ca 20 mil för mitt första jobb, för att kunna visa och berätta lite om min nya värld för dem där hemma, men nu är jag ju tillbaka i Värmland igen och så mycket spännande händer inte i livet för tillfället. Mest jobb, jobb och jobb. Så som sagt, uppdateringstakten är riktigt dålig. Jag och min man har också en ”renoveringsblogg” som handlar om precis det man tror – renoveringen av vårt hus. Det är dock mest min man som uppdaterar den.

(X) Gjort min design på bloggen själv.
Design och design. Jag har en sådan där färdig variant som WordPress erbjuder. Dock har jag tagit fotot på trädet och det inkarvade hjärtat själv. Trädet befinner sig ute i vår trädgård och ibland brukar jag fundera över vem som har karvat in det och när.

( ) Betalat för något till bloggen.
Det skulle vara alla böcker jag köper, då, men ingenting annat. So… that’s a negative.

(X) Läst en speciell bok bara för bloggens skull.
Nästa bok jag ska läsa är ju ett rec-ex och det kan man ju säga att jag läser för bloggens skull. Utan bloggen hade jag aldrig fått förfrågan om jag ville läsa den, och själv har jag aldrig hört talas om den innan. Men annars läser jag det som jag känner för just då.

(X) Träffat en annan bokbloggare.
Ja det visade sig faktiskt att det fanns flera bokbloggare på bokcirkeln på biblioteket. Tänk så många på en sådan relativt liten geografisk yta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s