Bokbloggsjerka 9-12 november

Jag vet att jag säger det varje veckan, men nu är det faktiskt värre än vanligt. Herregud, vart har den här veckan tagit vägen? Det var måndag och sedan vips var det fredag kväll. Visserligen har jag haft typ dubbelt så mycket undervisning som vanligt pga detta djävulens påfund ”teorivecka” men i alla fall… Nu är det dock helg (hurra!) och dags för bokbloggsjerkan.

Veckans fråga: Har du en ”guilty pleasure” eller en favorit som eventuellt kan förvåna oss jerkare?

Generellt känner jag mig aldrig generad över vad jag läser eftersom jag bara läser för nöjes skull och det är min ensak vad jag vill läsa. De flesta jag känner läser inte alls, och har därför inga som helst åsikter om min läsning. Sedan kan det väl dock finnas böcker som jag egentligen tycker lämnar rätt så mycket i övrigt att önska, men som jag ändå inte riktigt kan slita mig ifrån. Och de får väl då räknas som ”guilty pleasures”, för det är mycket i dem som är ‘ skämskuddevarning’ men ändå kan jag inte låta bli.

Exempel? Tja, det finns ju många, men i princip alla böcker av Nora Roberts. Hennes böcker är väldigt lika varandra -med sina unga, starka, vackra men i kärlekslivet misslyckade kvinnor- och därför enormt förutsägbara men lyckas ändå alltid få mig att fasta på något konstigt sätt. Ibland när jag vill ha något lättläst och något jag vet att jag kommer att gilla så får det bli Nora Roberts.

Nora Roberts ”Bröllopssvit”, vars första bok jag precis lånat hem från biblioteket. Kanske blir den min nästa guilty pleasure?

12 tankar på “Bokbloggsjerka 9-12 november

  1. Jag har bara läst några få böcker av Nora Roberts, men jag skäms absolut inte för det. Man behöver de där lite lättlästa böckerna ibland.

  2. Aldrig läst något av henne, känner av någon anledning en motvilja mot romantiska böcker. Har sutti sedan igår och försökt komma på några skämsböcker jag gillar, men det går inge vidare. Men något borde det ju finnas. Får fundera vidare…

  3. Jag fick för mig att jag hade läst flera av Nora Roberts böcker men ingen står uppskriven på min ”Lästa-lista” (från 2000) så det kanske jag inte har.. Jag har en deckare med henne som står i bokhyllan iaf 🙂

  4. Nu var det väldigt längesedan jag läste en Nora Roberts och jag var nog inte speciellt förtjust i det. Därför har jag skaffat mig en bok till, som ska läsas så småningom 🙂

  5. Jag har nog bara läst en eller två Nora Roberts, men Montana Sky gillade jag när jag läste den i tonåren (minns inte vad den heter på svenska… Farliga vidder?!) så jag läste om den för något år sedan. Tyckte den var helt ok fortfarande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s