This or that?

Denna enkät eller utmaning eller vad vi nu ska kalla det har cirkulerat på allehanda bokbloggar och eftersom liberlibri utmanade alla som ännu inte har gjort den att göra den så är det väl bäst att lyda… Själv kör jag på samma stil: Är det någon som inte har gjort den och som är sugen – go for it!

01. Ljudbok eller bok i handen?
I princip alltid bok i handen. Jag lyssnar mycket sällan på ljudböcker. Vi har haft Harry Potter and the Order of the Phoenix i bilen i snart ett år och lyssnat när vi har gjort längre resor men inte kommit igenom den än. Det tar ju så lång tid.

02. Pocket eller inbunden?
Svår fråga. Inbundna böcker är ju mycket finare och roligare att äga, men pocketar är ju mycket smidigare att ta med och jag läser ju mest utanför hemmet. So, it’s a toss-up.

03. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Nu ska jag vara lite besserwisser: utifrån de engelska termer som står borde den svenska frågan egentligen vara skönlitteratur eller facklitteratur, och då blir det skönlitteratur. Alltid.

04. Harry Potter eller Twilight?
Svårt. Jag var helt uppslukad av Twilight när jag läste dem och ska absolut dra med mig min man på sista filmen (troligtvis till helgen), men det får nog ändå bli Harry Potter.

05. Fantasyvärld eller vår värld?
Jag gillar vår värld med fantasydrag i, typ urban fantasy, eller kanske snarare ett parallellt universum som till stor del är som vårt men befolkas av övernaturliga varelser, också.

06. Kindle, iPad eller annat?
Jag läser bara fysiska böcker. Än så länge i alla fall.

07. Låna eller köpa böcker?
Det blir mest att jag köper, för jag läser mycket på engelska och mina lokala biblioteks utbud av engelsk litteratur är under all kritik. Däremot försöker jag låna böcker på svenska istället för att köpa, i den mån biblioteken har köpt in dem.

08. Bokhandlar eller online?
Jag önskar att jag kunde säga att jag handlar mest på bokhandlar för jag älskar bokhandlar, men det gör jag inte. Jag handlar mest på Internet, på Amazon (co.uk eller .de), The Bookdepository eller Adlibris. Det är priset som avgör, tyvärr.

09. Ensamstående bok eller trilogi?
Jag är väldigt kluven i denna fråga. Det blir lite enformigt att allt ska vara trilogier och att man måste vänta i flera år för att få veta slutet, samtidigt som jag gärna vill följa mina favoritkaraktärer i fler böcker än en. Så både och kanske?

10. Tjock bok eller kort bok?
Det beror ju på vad man bedömer som en tjock bok och en kort bok, men en för tjock bok verkar avskräckande på mig, så jag antar kort.

11. Romans eller action?
Kan man inte få båda? Om jag måste välja får det bli romans.

12. Mysa under en filt eller steka i solen?
Definitivt filten. Finns det något mysigare än att krypa upp med en bok under en filt ett kall, grå och regnig höstdag som denna?

13. Varm choklad eller latte?
Eftersom jag inte dricker kaffe så blir det ett lätt val: varm choklad. Fast helst te.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Jag läser absolut recensioner och framför allt en del bloggare vars smak jag litar på, men jag skumläser mest för att inte råka spoila mig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s