Bokbloggsjerka 16-19 november

Trots lika mycket stress och gråmulna dagar och regn sedan sist så är jag faktiskt gladare än på länge. Vad det kommer sig vet jag inte riktigt, men man får lov att passa på. Något annat som glädjer mig är såklart också veckans bokbloggsjerka.

Veckans fråga: Nämn en titel som du ”går igång på,” på ett antingen positivt eller negativt sätt.

Det här får mig att tänka på en av studiedagarna på höstlovet för några veckor sedan när vi rensade bland och framför allt rensade ut böcker i skolbiblioteket. Herregud, vilka böcker vi hittade! Vem har skrivit sådana böcker? Och vem har gett ut dem? Vi sparade de böcker vi av olika anledningar tyckte var extra roliga, antingen på grund av handlingen/innehållet, framsidan eller just titeln. Dessa böcker satte vi sedan på en speciell hylla och satte en lapp med ”Boktips från personalen” överst.

Vi är lite trångbodda så ibland händer det att man har lektioner i biblioteket; jag har till exempel tyska med en gymnasieklass där, och ibland får jag nästan ohejdliga fnissattacker när jag ser de där böckerna. Eftersom det finns så många underbara titlar (t ex Sommaren ingenting hände, Knark-Aldrig!, Vad händer på dagis? eller Rapport från en skurhink) är det svårt att bara välja en titel, men en av mina absoluta favoriter, vilken jag personligen räddade från containern, är Så lurar vi abborren av Curt Lindhé. Bara smaka på titeln… Så lurar vi abborren. Helt underbart.

Bild från bokborsen.se

14 tankar på “Bokbloggsjerka 16-19 november

  1. Det låter som perfekta titlar att använda i skrivövningar! Typ att man drar en varsin titel och så ska man skriva en egen berättelse till. Själv skulle jag gärna skriva om Sommaren ingenting hände, men Vad händer på dagis? skulle också kunna vara kul. Och hur lurar man abborren?!

  2. Åh, Rapport från en skurhink, den har min mamma i sin hylla. Dags att låna den nästa gång jag kommer till henne på besök. Diskbänksrealism har jag hört!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s