Tematrio – Nyårslöften 2013

Alltså, jag brukar inte avge nyårslöften angående någon del av mitt liv, ej heller gällande mitt läsande. Jag känner att det ofta blir för begränsande. Och läsningen är ju något som är tänkt att vara förenat med nöje, så det känns onödigt att lägga till någon sorts press. Dock har jag kommit fram till tre mål för 2013:

1. Det nya året kommer att föra med sig en hel del förändringar, som på många sätt troligtvis kommer att påverka läsandet, så jag tror inte att jag kommer kunna läsa lika många böcker som 2012. Men jag sätter kanske målet vid 40 böcker…?

2. Jag ska också genast sluta med att tvinga mig själv igenom böcker jag inte gillar, bara för att jag tror att jag ”måste” läsa ut dem. Livet är för kort för dåliga böcker, när det finns så många bra!

3. Slutligen, ett av de mål jag sätter upp för mig själv i princip varje år är ett jag ska försöka mig på igen: 2013 ska jag verkligen försöka att köpa färre böcker. Dels börjar det bli hemskt fullt i mina bokhyllor, och dels finns det väldigt många andra hål att stoppa pengarna.

Har du några bokiga nyårslöften?

3 tankar på “Tematrio – Nyårslöften 2013

  1. Jag började faktiskt att låna fler böcker på biblioteket för några månader sedan och det har fungerat mycket bra! Brukar ställa mig i kö så är det bara att komma in och hämta dem sen 🙂 På så sätt får jag inte med mig mer än planerat heller 😉

  2. Jag brukar försöka ge upp dåliga böcker och sedan lägga undan dem. Ibland har det varit så att om jag plockar upp dem två år senare så klarar jag att ta mig igenom dem, samt att ibland har smaken förändrats så mycket att jag tycker att de har blivit bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s