Recension: Döden på en blek häst

doden påHandling
När Maja Grå kommer till Storbritannien är det inte bara för att studera vid den anrika konstakademin i Oxford. I Brighton står polisutredarna handfallna efter det ohyggliga mordet på Majas sedan länge försvunna mamma, och de behöver hjälp. Medan höstmörkret smyger in genom Oxfords gränder fördjupar sig Maja i studierna. Med hjälp av den levnadsglada rumskamraten Nikita börjar Maja ta sig ur sitt nedärvda utanförskap och inleder ett trevande kärleksförhållande med oljemålaren Jack.

Majas sensibilitet skruvas upp till det outhärdligas gräns när hon förnimmer en övernaturlig närvaro på elevhemmet. Är det de döda som söker Majas hjälp? Gengångare som vill avslöja gamla illgärningar, eller en oberäknelig mor som försöker nå sin dotter från andra sidan? Maja Grå rycks in i en skoningslös dödsdans med skrämmande hemsökelser, häftig passion – och en gäckande mördare. (förkortad från adlibris.se)

Recension
På något vis har jag alltid varit lika delar fascinerad av och rädd för det övernaturliga, och var faktiskt lite nervös över att börja med den här boken. Skulle jag våga läsa den? Men den var faktiskt inte så läskig som jag hade förväntat mig. Och det menar jag alltså på ett bra sätt. Det mest otäcka var scenen med badkaret, framför allt för att just då gick strömmen hemma och det blev kolsvart och knäpptyst. Creepy.

Döden på en blek häst innehåller många olika sidohistorier men är välskriven och lättläst, och trots att jag inte har läst den första boken i serien kommer jag ändå snabbt in i den här boken. Totalt i avsaknad av estetiska talanger som jag är, måste jag dock säga att konstbiten av boken inte direkt fascinerade mig, utan det är själva deckare- och spökhistorian som håller mig fast. Det är troligt att jag kommer att plocka upp även nästa bok om Maja Grå, Tistelblomman, som också finns i pocket.

1 tanke på “Recension: Döden på en blek häst

  1. Jag gillar både denna och Tistelblomman, så läs den! Jag har inte heller läst den första boken, men den har kommit i nytryck nu och jag tänkte läsa den. Kan även rekommendera hennes Jag väntar under mossan, en ungdomsbok som är alldeles lagom mysrysig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s