Bokbloggsjerka 22-25 februari

Så ledsen jag blir. Jag hade skrivit färdigt ett helt inlägg men när jag tryckte på publicera blev det nåt vajsing och allt försvann… Jaja. C’est la vie.

Den här veckan undrar i alla fall Annika: Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Det här var ju verkligen min fråga! Den lässvacka jag har hamnat i under de första månaderna detta år är helt unprecedented för min del. Just nu snittar jag kanske på en bok på två veckor, eller ett par tre böcker i månaden, vilket i sig kanske inte är problemet egentligen. För en lekman låter inte heller detta särskilt problematiskt, och just mängden är väl inte det som stör mig heller. Utan mitt problem är att jag VILL läsa, men kan/orkar inte.

Även om jag inte kan säga att jag har tagit mig ur svackan riktigt än, så har det har blivit lite bättre på senaste tiden. Det som har varit framgångsreceptet för mig nu har varit att läsa ”lättare” böcker. Inte så tjocka böcker, inte så liten text, inte så komplicerat språk och/eller handling. Lättläst, helt enkelt.

4 tankar på “Bokbloggsjerka 22-25 februari

  1. Lättlästa böcker kan lösa brist på läslust för mig med. Och för mig betyder lättlästa böcker sådana som har ett starkt driv från start till slut, tex ungdomsböcker. De kan förutom att skapa läslust, även skapa skrivlust. Två flugor i en:) /Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s