Recension: Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

pocketomslag-resten-får-du-ta-reda-på-självHandling
Man vet aldrig vilken dag som blir ens sista. Det är den 12 februari, fredagen före Alla Hjärtans Dag, och skolan firar ”Cupid Day” med att eleverna skickar rosor till varandra. En toppendag för Sam och hennes kompisar – de är skolans fruktade innegäng och får flest rosor av alla. Dagen avslutas med en stor fest. Klockan 00:40 dör Sam. Hennes liv är slut, över, finito. Allt blir svart.

Men så ringer väckarklockan och det är den 12 februari. Igen. Var allt en mardröm? Nej, tyvärr inte. Men vad är det då? Läs så får du veta! (adlibris.se)

Recension
Ibland läser man böcker, på vilka man inte har några större förväntningar men som ändå helt tar musten ur en. Resten får du ta reda på själv är en sådan bok.

Boken börjar ganska segt och det är mycket beskrivningar och lära-känna i början som drar ner tempot. Den första dagen, så att säga, är helt okej läsningen men inte mycket mer. Dock när handlingen väl drar igång är det fullkomligt omöjligt att släppa den.

Samantha, eller Sam som hon kallas, är till en början en ganska osympatisk och egentligen osäker person som lever på den popularitet hon tillsammans med sina vänner får genom att trycka ner andra. Efter att hon dör och sedan får göra om samma dag igen och igen börjar hon dock mer och mer förstå the error of her ways, vilket hon tacklar på vitt skilda sätt de olika dagarna, exempelvis försöker hon göra allting rätt vissa dagar medan hon går helt bärsärk andra.

Man kunde lätt tro att det blir långtråkigt att läsa om samma dag sju gånger, men det blir det inte för varje dag är vitt väsensskild annorlunda eftersom det blir så tydligt hur varje enskild liten handling kan få stora konsekvenser. Varje ny fredag Sam upplever får man också se olika sidor av människor och händelser för varje dag i och med att hemligheter nystas upp, och det gillar jag verkligen.

Resten får du ta reda på själv är efter en seg start en riktig bladvändare som är både gripande och tänkvärd.

1 tanke på “Recension: Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s