Bokbloggsjerka 19 – 22 juli

Högsommarvärmen fortsätter att gassa utanför fönstret. Vi har den bästa sommaren på flera år! Vad kul för er som inte är höggravida och/eller har drabbats av aggressiva nässelutslag som förvärras av sol och värme. Verkligen kul för er. Själv får jag på doktors ordination sitta inne i vårt visserligen ganska svala hus och titta ut på solen, för jag får inte utsätta mig för stark sol. Som gravid får man ju typ inte ta några läkemedel heller, så det är bara att vänta ut det. Det blir en del läst dock. Inget ont som inte för något gott med sig…

Om förra veckans fråga var svår så kan jag nog i alla fall åstadkomma ett svar denna vecka: Två frågor till er som älskar bokomslag: Vilka bokomslag tycker du matchar bokens innehåll bäst/sämst? Vilket/vilka bokomslag tycker du bäst/sämst om och varför?

Bäst
Jag är ju ganska förtjust i det här med omslag, och är därför svag för vackra omslag. Det har nog aldrig hänt att jag har köpt en bok enbart på grund av utsidan, men ofta är det omslaget som gör att jag tar reda på mer om boken. Jag gillar generellt ganska ”rena” omslag utan för mycket detaljer.

bäst

Sämst
De bokomslag jag tycker sämst om är oftast de som jag tycker är tråkiga, och linjen mellan tråkigt och stilrent är hårfin. Ett exempel är Jonas Karlssons novellsamling, som kanske är helt fantastiskt, men där omslaget är så avskräckande i sin tråkighet. Andra omslag jag verkligen inte gillar är de som pryder många Harlequin-böcker, men där är det snarare så att jag vill ta fram skämskudden.

sämst

15 tankar på “Bokbloggsjerka 19 – 22 juli

  1. ”Harlequinomslag” – det är den typ av omslag jag nog tycker sämst om, men eftersom de flesta av mina böcker fortfarande ligger nedpackade i lådor så hittade jag inga sådana att fota…

  2. Nej, Harlequinomslag är tråkigt överdrivna och inte speciellt smakfulla. För mig betyder omslagen ganska mycket. Jag gillar böcker som är fina att titta på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s