Månadssummering juli

Äntligen en månad med bra lässtatistik! Så här bra har det inte sett ut sedan förra juli, tror jag. Det har dock sina anledningar. Ett: jag har sommarlov och är alltså inte hemifrån 10-12 timmar om dagen, vilket ju ökar lästiden enormt. Två: jag har ondskefulla utslag som förvärras av sol och värme och måste undvika direkt solsken (och som gravid får man ta typ nada läkemedel), vilket betyder att det blir få turer till stranden eller parken etc utan jag sitter mest hemma. Tre: maken har inte semester än så jag har mycket egentid. Inget ont som inte har något gott med sig.

JuliAntal lästa böcker: 7 st
På svenska: 5 st
På engelska: 1 st
På tyska: 1 st
Köpta: 5 st
Fådda: 0 st
Lånade: 2 st
Kvinnor: 7 st
Män: 1 st

Juli har inte bara bjudit på en hög kvantitet av böcker, utan också hög kvalitet. Ingen utan månadens böcker har varit dålig, tvärtom. Den största besvikelsen blir dock ändå The Fault in Our Stars, och det beror ingalunda på att boken inte var bra utan på att jag hade alldeles för höga förväntningar efter alla recensioner jag har läst. Jag har också läst två fackböcker denna månad, vilket är ovanligt för mig, men jag gillade dem. Båda böckerna har stor relevans för mitt eget liv för tillfället. Sedan har jag också läst årets obligatoriska bok på tyska, Pinguinwetter, och kunde glatt konstatera att I’ve still got it.

Nu går jag in i augusti vid ganska gott mod, och konstaterar att den här månadens läsning kan gå hur som helst, beroende på när bebis bestämmer sig för att komma ut. Det kan liksom ske när som helst mellan imorgon och om fyra veckor. Bara att vänta och se, och tills dess hålla mig sysselsatt med en god bok…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s