Back on track

Det tog mig exakt 20 dagar (5-25 augusti) att läsa ut Giftet av Maria V Snyder, vilket måste vara rekord i långsam läsning för min del. Det beror dock inte på att boken var komplicerad eller för den delen dålig, utan det beror på att jag har varit smått upptagen med annat.

Lilleman bestämde sig för att komma till världen mycket hastigt och lustigt hela tolv dagar tidigare än utsatt datum, vilket också råkar vara den dag då jag började läsa boken. Jag hade nog läst ungefär ett kapitel innan vi åkte in till sjukhuset, och de efterföljande fyra dagarna där hade jag varken ork eller ro att läsa något. De följande två veckorna hemma gick väl i ungefär samma tecken. Det var så mycket nytt och ovant att läsningen fick hamna på undantag. Sedan började dock lilleman att äta lite längre tid i taget och dag-tv är ju så fruktansvärt tråkigt, så jag började kunna få in lite läsning. Och till slut, den 25 augusti, så var boken utläst.

Från och med detta datum har jag nu en bok liggande vid matningsplatsen så att jag kan komma igenom något kapitel här och där, just nu Den sista akten av Mari Jungstedt – lagom okomplicerad. Jag fick också en gratis ljudbok från e2go här om veckan och har därför tankat ner just en sådan (Röd måne av Elisabeth Nemert) till min mp3-spelare så att jag kan lyssna under mina barnvagnspromenader längs med grusvägarna här ute. Då jag tidigare i princip aldrig lyssnat på ljudböcker visste jag inte hur jag skulle tycka om det, men jag tog en kort promenad för att prova igår och hittills känns det riktigt lovande.

Det känns som om läsningen är lite ”back on track” – det är bara bloggandet som jag undrar när jag ska hitta tid till!

1 tanke på “Back on track

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s