Det här med ljudböcker

Jag laddade ju ner en ljudbok (Röd måne av Elisabeth Nemert) från e2go.se här om dagen och det fungerade fantastiskt smidigt. Det var bara att välja bok, lägga den i varukorgen, ladda ner den och sedan föra över den till mp3:n (jepp, så gammalmodig är jag).

Nu har jag också provat att lyssna på den på mina barnvagnspromenader, men jag märker att medan jag är ute och vandrar här på grusvägarna så vandrar mina tankar lätt iväg och jag missar liksom att lyssna. Vilket normalt sett inte är ett problem när det är musik i lurarna, men när jag helt checkar ut i några minuter i en bok blir det lite mer problematiskt.

Så jag vet inte om jag är helt såld på formatet än, men det kanske bara är en vanesak?Jag får nog försöka lite mer innan jag ger upp detta med ljudböcker. Dessutom var boken riktigt lovande så den måste jag ge en chans till oavsett format.

5 tankar på “Det här med ljudböcker

  1. Jag tycker det är hopplöst att lyssna på ljudböcker. När ögonen inte är upptagna med att läsa så vandrar hjärnan snabbt iväg på annat, för kopplingen till öronen är inte alls lika viktig 🙂

  2. Det är en vane sak + att vissa böcker är lättare än andra att lyssna på. De böcker som jag tycker är sega att läsa de skaffar jag som ljudbok istället och då tar jag mig igenom även dessa :=)

  3. Jag vänjer mig inte alls. Min hjärna klarar inte att koncentrera sig på ljudböcker – antar att världen är för intressant för att bara använda öronen. Just precis nu lyssnar jag faktiskt på Madame Bovary, men eftersom jag gör det via datorn kan jag inte låta bli att samtidigt blogga runt och därmed har jag ingen aning om vad som pågår i boken (nu är det nåt om nån matta – jag fattar ingenting. Örrhm…). Kan inte heller gå samtidigt ,och köra bil och lyssna är totalt meningslöst, så fort det händer något på vägen (vilket det gör flera ggr/minut) så kopplar jag bort. Det som brukar funka är att lyssna på mina favoritböcker (Harry Potter!), där jag redan vet vad som händer och därför inte måste vara tokfokuserad hela tiden. När jag ska sova brukar jag hänga med hyfsat, men där kommer ju problemet med att jag plötsligt somnar medan boken rullar vidare och sedan vet jag inte hur långt jag faktiskt lyssnat. Ljudboken är inte mitt favoritformat tyvärr.

  4. Provade också det där med ljudböcker när jag blev mamma och var ute på promenader, men det fungerade inte alls för mig. Kunde inte fokusera och tankarna vandrade ofta iväg. Dessutom fick jag inte alls samma upplevelse som när jag läser en bok, så jag la ner ljudböcker lika snabbt igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s