Bokliga julklappar

Då står julen för dörren igen och december brukar ju alltid svischa förbi men i år har det nog varit rekord. Redan 21 december! Vädret gör ju förstås heller ingen vidare ansträngning för att ge julstämning. Trots detta har jag ändå lyckats inhandla alla julklappar och som vanligt ligger det en del böcker under granen.

Både svärmor och svärfar gillar böcker, men i olika format. Svärmor gillar fysiska böcker och svärfar föredrar ljudböcker. Svärfar får två ljudböcker: Pojken i resväskan av Lene Kaaberböl och Agnete Friis samt Svara om du hör mig av Ninni Schulman, medan svärmor får hela tre fysiska böcker: Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh, En man som heter Ove av Fredrik Backman samt Den förtrogne av Hélène Grémillon.

10-åriga systersonen är väl inte direkt någon bokmal och jublar sällan över mosters klappar som sedan många år brukar bestå av i alla fall en bok, men moster tycker att läsning är viktigt och fortsätter därför enträget att köpa böcker till honom, och 2013 är naturligtvis inget undantag. Utmaningen ligger i att försöka hitta en bok han gillar. Årets försök är Gregor från Ovanjord av Suzanne Collins, författare till Hungerspelen-trilogin (om någon nu hade missat det). Hoppas, hoppas…! Och skulle det falla i god jord så finns ju fler böcker i serien. Även hans mamma ska ha en bok och det blir Pojken i resväskan av Lene Kaaberböl och Agnete Friis.

Min andra syster, nybliven tvåbarnsmamma, önskarsig en bok och tänker sig ha tid att läsa så naturligtvis ställer jag upp. Hon var ett stort fan av Hungerspelen-trilogin så jag tänker att en dystopi skulle passa bra. Blodröd väg av Moira Young får det bli.

Dock blir både mamma och pappa utan bokliga julklappar i år. Varför vet jag inte riktigt, utan det bara blev så. Även maken får klara sig utan men han har så många olästa böcker i sin bokhylla sedan tidigare julaftnar och födelsedagar så han får nöja sig med en Kalle Ankas pocket. De brukar i alla fall bli lästa!

Men de allra minsta då, undrar ni? Jodå, både Lilleman och hans näst yngsta kusin får en varsin bok. För Lilleman blir det Nyfikna öron – Husdjur – Peka – Lyssna av Marion Billet, medan kusinen får ägna sig åt Mumins lilla bok om färger av Tove Jansson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s