Läsåret 2013 samt Utmaningar inför läsåret 2014

RESUMÉ
Läsåret 2013 har inte varit något att hänga i julgranen direkt. 40 böcker blankt blev det. Vilket i och för sig inte är så illa och vilket exakt motsvarar den utmaning jag gav mig själv i slutet av 2012.

Dock måste jag säga att första delen av året, alltså innan Lilleman kom in i mitt liv med buller och bång, är något av en besvikelse. Nog borde jag ha kunnat läsa mer då…? Fast å andra sidan mådde jag ju så väldans illa då så att läsa på tåget till jobbet var ju inte ens att tänka på. Och sedan Lilleman kom i början av augusti har det ju heller inte blivit så mycket lästid.

Juli var min bästa månad med sju lästa böcker, och att just den kom i topp är ju inte så förvånande i och med att det var sommar och jag var ledig samt att Lilleman fortfarande låg kvar i magen och inte krävde riktigt så mycket uppmärksamhet som nu. Platsen som sämsta månad, med enbart två lästa böcker delas mellan april, november och december.

NYA MÅL
Det gäller att vara realist. Tydligen verkar det finnas föräldrar som har tid att göra saker när de är föräldralediga, för tydligen finns det barn som sover utan att köras i bil eller dras i vagn och som dessutom klarar av att vara själva en liten, liten stund. Ingen av dessa beskrivningar stämmer för oss. Så det gäller att vara realist.

Vad är då realistiskt att tro på läsfronten? Kanske två böcker per månad och blir det fler så är det bara en bonus…

1 tanke på “Läsåret 2013 samt Utmaningar inför läsåret 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s