Ego

Jag älskar böcker.
Jag älskar att läsa böcker.
Jag älskar att läsa om böcker.
Jag älskar att titta på böcker.
Jag älskar att klappa på böcker.
Jag älskar att läsa första meningen i nya böcker.
Jag älskar böcker.

Det har jag nog alltid gjort. Redan innan jag kunde läsa själv älskade jag att bli läst för. Att gå till bibblis och låna samma gamla invanda böcker, och eventuellt några nya. Däremot har det varit lite si och så med läsningen i olika perioder av mitt liv. Under universitetstiden så blev det inte mycket nöjesläsning för där var det så mycket annat att läsa, både facklitteratur och skönlitteratur. Jag hade inte tiden till eget läsande och heller inte motivationen. Att läsa litteraturkurser och behöva analysera sönder varenda mening tog mycket effektivt död på min läslust. Men de senaste åren, troligtvis mycket beroende på min pendling till jobbet, har jag verkligen fått reda på den igen.

Och det finns ju så mycket nu! Och de är ju så vackra så många av dem! Jag har verkligen svårt att avstå från att köpa en bok om den har en vacker framsida. Ibland kan jag till och med vara så bänglig att jag bara köper boken om jag får just den där framsidan som jag tycker om – annars kan det vara. Jag kan vara beredd att betala mer för samma innehåll bara framsidan är rätt. Just nu har jag minst tjugo nyköpta böcker som väntar på mig, och ändå har jag ett sådant sug efter fler vackra böcker att titta på, klappa på, läsa, njuta av. Jag är en riktig bok-junkie!

När jag inte läser jobbar jag som lärare i tyska och engelska på en skola med estetisk inriktning, och trivs jättebra med det. Jag har världens finaste elever. Dessutom ägnar jag mycket tid till att renovera det gamla landsbygdsskolhus jag och min man köpte 2011 och nu gör om till vårt eget drömhus i det gröna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s