Bokbloggsjerka 27 – 30 september

Hösten har verkligen gjort sitt intåg sedan sist, och på många sätt gillar jag hösten när den är så här fin (dvs. inte grå och regnig). Framför allt älskar jag den höga och klara luften på hösten och det är en riktig fröjd att dra barnvagnen på grusiga vägar längs med färgglada skogar.

En annan fröjd är också Annikas bokbloggsjerka varje vecka. Denna gång undrar hon: Om du skulle göra en snabb inventering av din läsning vilket land skulle då väga tyngst?

När det gäller mängden böcker så skulle jag tro att USA är överrepresenterat. Jag har en hel hög med YA-böcker av amerikanskt ursprung i bokhyllorna. Om vi verkligen skulle prata om vikt dock så är det kanske en annan femma. Nästan alla tidigare nämnda böcker är i pocketutgåva och väger således inte så mycket. Storbritannien kommer högt upp i viktklass med exempelvis inbundna utgåvor av Harry Potter samt alla Kinsellas böcker. Jag har också en hel hög tjocka, fina, inbundna böcker av tyskt ursprung. Men jag tror nog att USA klår dem alla ändå… och Sverige är sorgligt underrepresenterat.

33 tankar på “Bokbloggsjerka 27 – 30 september

  1. Kul fundering, det där om hur mycket böckerna väger. Kollade nu och upptäckte att de flesta inbundna tegelstenar jag har är av brittiskt och amerikanskt ursprung.

  2. Mm, älskar dessa vackra höstdagar! Visst blir det mycket amerikanskt och brittiskt, och tyskt för min del, men jag försöker klämma in annat också om det dyker upp. Vissa förlag är bättre på det än andra, men det handlar ju om tillgängliga översättare också så klart.

  3. Sverige är underrepresenterade hos mig med, tyvärr. Finns för få svenska fantasy och dystopi -författare jämfört med amerikanska 😉 Men jag har ju dock några stycken.
    Jag älskar också hösten förresten, fast även de regniga dagarna!

  4. I find the Americans do genre extremely well, particularly noirish thrillers, which I love. When I think of Swedish literature, it’s probably crime fiction (Wallander, the Millennium series) that springs to mind, though I enjoyed both John Ajvide Lindqvist books that I’ve read (Let the Right One In and the undead one set in Stockholm).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s