Recension: Dash and Lily’s Book of Dares av Rachel Cohn & David Levithan

dash-and-lilys-book-of-daresHandling
”I’ve left some clues for you.
If you want them, turn the page.
If you don’t, put the book back on the shelf, please.”

So begins the latest whirlwind romance from the ”New York Times” bestselling authors of ”Nick & Norah’s Infinite Playlist.” Lily has left a red notebook full of challenges on a favorite bookstore shelf, waiting for just the right guy to come along and accept its dares. But is Dash that right guy? Or are Dash and Lily only destined to trade dares, dreams, and desires in the notebook they pass back and forth at locations across New York? Could their in-person selves possibly connect as well as their notebook versions? Or will they be a comic mismatch of disastrous proportions? (adlibris.se)

Recension
Efter att tidigare ha läst Nick och Norahs oändliga spellista och Naomi och Elys kyssförbudslista av samma författarpar utan att vara helt övertygad bestämde jag mig ändå för att ge denna boken en chans, för jag var i desperat behov av litteratur med julstämning i. Till skillnad från de tidigare nämnda böckerna fastnade jag dock direkt både för karaktärerna och handlingen från första sidan.

En boknörd som undertecknad älskar naturligtvis upplägget med en litterär lek i form av en anteckningsbok i en bokaffär där huvudpersonerna Dash och Lily både delar med sig av sina innersta tankar och känslor och utmanar varandra med nya knasiga upptåg under en ensam julhelg i New York. Jag blir riktigt sugen att gå och placera ut en anteckningsbok på Akademibokhandeln i stan och se vad som händer…

Precis som i deras tidigare böcker arbetar Cohn och Levithan med konceptet att huvudpersonerna berättar vartannat kapitel, och jag gillar verkligen det upplägget. Jag gillar att få veta vad båda tänker och känner utan att det finns en omnipotent berättare som vet allt. Just att få förstahandsinformationen från karaktärerna själva är alltid ett effektivt grepp i min bok. Jag tycker också mycket om både Dash och Lily, vilket kanske är en skillnad från Cohn och Levithans tidigare böcker.

Dash and Lily’s Book of Dares är en lättsam och fin bok där man bara inte kan låta bli att heja på de unga tu. Den gav mig också i alla fall en lätt dos av den julstämning jag så desperat söker i alla stress och alla måsten. Jag läste någonstans att boken ska filmatiseras och den skulle säkert passa ypperligt som film. Medan jag läste kunde jag ibland nästan föreställa mig handlingen som scener ur en film, och ett är säkert: Den filmen skulle jag se!

2 tankar på “Recension: Dash and Lily’s Book of Dares av Rachel Cohn & David Levithan

  1. Låter lockande. Är på väg in till stan, råkar den finnas på Bokia så får den nog följa med hem =} Julmys behövs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s